El nou documental d’Albert Solé aposta per construir una Espanya federal

El periodista i director Albert Solé ha presentat el documental ‘Federal’ al Centre de Serveis El Lledoner de Mollet, en el marc de la VI Trobada del Grup d’Amics i Amigues de Jordi Solé. El polític molletà i pare del director del film, Jordi Solé Tura, va ser una de les primeres persones a parlar de federalisme a Espanya. Ara, el seu fill li ha agafat el relleu amb el documental. L’objectiu de ‘Federal’ és explicar la doctrina política a tot Europa i fer-la tema de debat.

Albert Solé considera que l’evolució del sistema espanyol cap al federalisme és l’única solució al xoc de nacionalismes. L’actual Constitució és rígida amb els mecanismes de transformació. En canvi, no ho és pel que fa al reconeixement de la pluralitat dins l’Estat, assegura el periodista.

La projecció del documental ha anat acompanyada d’un col·loqui conduït pel periodista i director de Vallès Visió Manel Carvajal. ‘Federal’ es va estrenar l’any passat, una producció que ha comptat amb el suport de l’associació Federalistes d’Esquerres.

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail