Les al·lèrgies arriben amb força al Baix Vallès

La primavera no ha començat encara oficialment, però ja fa dies que el xiprer ha començat a florir i generar polen. La primavera es preveu que sigui cada cop més calorosa, cosa que farà augmentar la pol·linització. I això els al·lèrgics ho notaran.

L’Hospital de Mollet aten entre 4 o 5 persones diàriament per consultes per al·lèrgies. No hi ha un perfil concret de persones afectades.

Les vacunes van dirigides a persones que tenen una al·lèrgia molt concreta, a una planta per exemple. Els metges les recomanen perquè fan l’al·lèrgia més tolerable.

Les gotes per lluitar contra la plorera d’ulls i els ulls vermells són alguns dels tractaments més freqüents entre la gent que pateix alguna al·lèrgia. Al llarg d’aquests primers mesos de l’any, les farmàcies del territori ja han notat un augment a les comandes d’aquest tipus de productes.

Els antihistamínics ajuden a que el cos no reaccioni davant dels al·lèrgenes, cosa que també pot provocar somnolència. En els últims anys, però, aquest efecte secundari ha anat disminuint.

A banda dels medicaments, també es recomana desplaçar-se amb les finestres del cotxe pujades, fer passejades curtes en dies de fort vent i dutxar-se en tan bon punt arribem a casa.