El 75% dels infants amb obesitat tenen pares amb sobrepès

L’educació alimentària dels pares és clau per prevenir l’obesitat infantil. Així ho demostra un estudi elaborat per 6 professionals sanitàries del CAP de La Llagosta. Després d’estudiar el pes dels progenitors dels infants de 6 a 14 anys amb obesitat que viuen al municipi, han descobert que més del 75% tenen sobrepès. Amb aquests resultats, l’estudi conclou que per reduir l’obesitat infantil és necessari conscienciar els pares. És a dir, millorar els hàbits alimentaris familiars.

L’estudi també assenyala la capacitat adquisitiva de les famílies com un factor determinant per acabar desenvolupant problemes de sobrepès. De fet, La llagosta és un dels municipis del Vallès amb una renda per càpita més baixa. Aquesta realitat pot empènyer els pares a descuidar la dieta dels infants. El problema afegit és que els infants amb obesitat desenvoluparan més malalties al llarg de la seva vida adulta.

L’estudi ha estat elaborat de forma transversal pels departaments de pediatria administració, metges de família i infermeria d’adults. Ara l’objectiu de les professionals és convèncer els pares de fer un canvi d’hàbits. Per aquest motiu, a l’entrada del CAP hi ha diferents fulls informatius sobre la dieta mediterrània. Tot i ser un estudi molt local, les conclusions són extrapolables al conjunt del Baix Vallès.

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

[mailpoet_form id=”1″]