InformatiuMollet del VallèsMunicipisNotícies

14 companyies i 25 espectacles a la 17a edició de la MITMO

 

Aquesta tarda s’està presentant la Mostra Internacional de Titelles de Mollet, un esdeveniment organitzat per Galiot Teatre, que durant 3 dies mostrarà les diferents tècniques i titelles. Ho farà a través de diferents espectacles, tant en equipaments municipals com a l’aire lliure. En línies generals serà bastant semblant a l’any passat, amb espectacles itinerants i estàtics, instal·lacions titellaires a l’aire lliure i espais coberts. Hi participaran 14 companyies de tot el món (de França, Regne Unit, Portugal, València i també d’aquí, de Catalunya) que faran fins a 25 representacions. La plaça Prat de la Riba serà un dels espais on passaran moltes coses els dies de la mostra, que seran el 12, 13 i 14 d’abril.

Els trets característics de la MITMO es mantenen, com són les tradicionals galetes del Mollet Mullat, que fan els usuaris del Centre Ocupacional del Bosc; i la representació d’un espectacle al llarg d’aquesta setmana i la vinent a les escoles bressol de la ciutat. A banda del públic infantil, la MITMO continua apostant per arribar a un públic jove i adult. Per això, una de les novetats d’aquest any serà un espectacle, adreçat als adults, on la titella tradicional no serà present. Durant la mostra es podran veure fins a 9 tècniques diferents: titella tradicional, de guant, marioneta o ombra xinesa, entre d’altres. D’aquesta manera, Mollet es convertirà de nou en la capital de les titelles durant tres dies.

A més de la presentació, aquesta tarda també s’ha fet un recorregut pels comerços col·laboradors de la MITMO. En cadascun d’ells, el director de la Mostra Internacional de Titelles, Jordi Montserdà, ha explicat l’origen de les titelles que tenen a l’aparador. Enguany, la temàtica és de les titelles al món, i hi ha exemplars de països de diversos continents.

Al llarg del carrer Berenguer III i la rambla Balmes hi ha fins a 10 aparadors que mostren, des d’avui i fins al 13 d’abril, titelles d’arreu del món. Hi ha exemplars procedents de països com el Brasil, Mèxic i Cuba, també titelles de Tailàndia o titelles d’aigua del Vietnam. Totes elles formen part de la col·lecció que Galiot Teatre ha anat recopilant al llarg de la seva història i ara s’han pogut veure per primer cop al recorregut que s’ha fet per inaugurar l’exposició.

Les persones que han anat seguint el recorregut han pogut anar segellant cadascuna de les 10 caselles de la targeta dels aparadors, amb la qual podran aconseguir la xapa de la col·lecció de la MITMO i participar en el sorteig d’un titella de guant del Mollet Mullat.

El pròxim dimecres, 10 d’abril, a la tarda, es farà un nou recorregut pels aparadors, de la mà del titellaire Jordi Montserdà, que explicarà els contes als quals pertanyen aquestes escenes.