L’atur tanca l’any amb una nova pujada

L’impacte de la covid-19 al mercat laboral és innegable i queda reflectit en l’augment de gairebé el 20% del nombre d’aturats al Baix Vallès respecte l’any passat. Pel que fa a tota la comarca, l’increment respecte 2019 és de més de 4.000 persones. El mes de desembre ha remarcat aquesta tendència de destrucció d’ocupació i els sindicats es mostren preocupats pel temps que trigarà la nostra economia en recuperar-se. Un dels factors que, asseguren, és clau per sortir abans de la crisi seria la derogació de la reforma laboral.

Un altre dels aspectes destacats del 2020 és la figura dels ERTOs. Sense aquests expedients temporals l’atur hagués augmentat molt més i la roda del consum també s’hauria vist molt afectada. Per aquest motiu, des dels sindicats també destaquen la necessitat d’invertir en enfortir la indústria, un dels sectors amb més ERTOs.

Actualment a tot el Baix Vallès hi ha més de 8.000 persones a l’atur. Gairebé el 14% de la població activa. És a dir, de cada 100 persones en edat de treballar hi ha 86 que ho estan fent i 14 que no.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail