26 casos de legionel·losi en un brot a Montornès i Montmeló

La Generalitat ha detectat 26 casos de legionel•losi al Baix Vallès. De moment, es desconeix el focus però ja s’han activitat els protocols per tal d’evitar nous contagis. De moment, tots els afectats documentats per salut resideixen a Montornès i Montmeló.

Des de dilluns i fins avui s’han declarat 26 casos de legionel•losi al territori. D’aquests, 10 no van requerir ingrés hospitalari, 2 casos van requerir ingrés però ja han estat donats d’alta i 14 casos continuen encara ingressats. Els afectats son 19 homes i 7 dones d’entre 37 i 92 anys. Tots els casos són resident s a Montornès i Montmeló.

De moment es desconeix l’origen del brot però Salut ja està fent inspeccions a les instal•lacions de risc dels dos municipis, com ara instal•lacions industrials de torres de refrigeració d’aigua.

Com a mesura cautelar, des del mateix moment d’inici de les inspeccions s’ha ordenat la neteja i desinfecció de tots els circuits implicats en la investigació ja siguin privats o municipals.

S’han reforçat tant les activitats de vigilància epidemiològica com d’investigació ambiental, i s’ha informat a tots els centres hospitalaris de la zona així com els centres d’atenció primària.

La legionel·la es transmet a través de la inhalació d’aigua polvoritzada o d’aerosols i no de persona a persona. Les autoritats també recorden que es pot veure sense cap perill l’aigua d’abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques. I es pot fer servir l’aigua d’abastament públic per a la higiene personal i per cuinar.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail