30 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 a Mollet

Tal dia com avui, fa 30 anys, es donava el tret d’inici dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92, un esdeveniment que va situar municipis com Mollet al planell esportiu mundial. En el cas de la ciutat baixavallesana va participar com a subseu, acollint la disciplina de tir olímpic. L’encarregat dels preparatius va ser Josep Monràs, l’únic regidor d’Esports a tot Catalunya que des d’aquell dia continua en actiu.

Una de les peces imprescindibles d’aquesta cita esportiva van ser els voluntaris, els quals es van encarregar de l’entrega de medalles i l’acompanyament d’esportistes i personalitats. A Mollet, van ser prop de 600 persones les que de manera altruista van decidir aportar el seu granet de sorra.

Per a molts dels atletes les Olimpíades van ser un repte molt il·lusionant, motiu pel qual hi conserven un gran record. És el cas de l’Antoni Duran, jugador de vòlei assegut que va participar en els Jocs Paralímpics.

A més a més, Mollet va tenir el privilegi de ser el primer lloc on es va entregar la primera medalla d’or. La protagonista va ser Shan Zhang, guanyadora de la categoria skeet, una fotografia que forma part de la història de la ciutat. 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail