4 molletans i 2 montornesencs en el darrer cens de deportats als camps nazis que fa el Memorial Democràtic

Els molletans, Joan Molins, Joan Tura, Pere Cuyas i Vicenç Bachs van morir al 1941 al camp de concentració de Mauthausen. També van ser assassinats als camps nazis els germans montornesencs Marià i Joan Clivillers. De tots sis, ara a través del Cens de Deportats publicat pel Memorial Democràtic podem saber més detalls de la seva deportació. Des de on van ser detinguts, a quins camps van estar, fins al lloc i data de la seva mort. Es tracta de la base de dades de deportats més completa de l’Estat amb més de 9.100 persones, de les quals n’hi ha a l’entorn de 2.000 catalans.

El cercador, una eina avançada, permet conèixer quantes persones d’un municipi concret van ser deportades, així com combinar cerques i conèixer quines persones d’un poble concret van ser alliberades o mortes als diferents camps de concentració.

A més a través de mapes es pot navegar sobre els camps de concentració nazis i els seus camps secundaris entre d’altres llocs. El Cens de “Deportats catalans i espanyols als camps de concentració nazis” és fruit d’un llarg projecte que va començar l’any 2004 i és el resultat de la recerca liderada pel Memorial Democràtic amb la col·laboració de l’Amical de Mauthausen i la Universitat Pompeu Fabra.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail