L’ajuntament de Parets multa al BBVA per tenir un pis buit durant més de dos anys

L’ajuntament de Parets és el primer consistori del Baix Vallès en posar una multa a una entitat bancària per tenir un pis desocupat durant més de dos anys. Actualment al municipi hi ha 3 pisos més en aquesta situació que podrien ser sancionats en les properes setmanes.

El BBVA ha de pagar 5.000 euros per tenir un pis desocupat durant 2 anys. L’ajuntament de Parets va fer un requeriment a totes les entitats bancàries per tal que posessin l’habitatge al mercat o el cedissin a l’ajuntament. Finalment, el BBVA no va actuar d’aquesta manera pel que fa un immoble situat al carrer La Mina.

La multa es va posar al març en el marc de la llei catalana de l’habitatge 24/2015 que al mes de maig el Tribunal Constitucional va suspendre a instàncies del Govern espanyol. L’octubre passat, però, es va aixecar la suspensió. Aquest ordenament contempla que si la situació del pis no es regularitza la sanció augmenta.

Actualment, l’ajuntament està en contacte amb els propietaris de 3 habitatges que porten prop de 2 anys buits i que podrien ser susceptibles de multa en les pròximes setmanes.

La resta d’ajuntaments del territori encara no han interposat cap multa a entitats bancàries per aquesta situació. A Mollet, per exemple, l’ajuntament ha començat a adquirir habitatges per ampliar el parc de lloguer social. A la ciutat també s’ha creat la Taula d’Habitatge i Pobresa Energètica, una entitat que vetlla per l’accés dels ciutadans a un habitatge digne.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail