6 milions d’euros perquè el territori formi part d’una ruta ciclista que travessa Europa

El Consorci Besòs-Tordera treballa perquè el territori formi part d’una de les xarxes ciclistes més importants d’Europa. Es tracta de l’Euro Velo, un conjunt d’itineraris que travessen el continent i que tenen més de 86.000 quilòmetres de recorregut. El Baix Vallès s’inclouria a la via que connecta Cadis amb Atenes.

Per tal d’incloure els camins fluvials del Besòs a l’itinerari Euro Velo, el Consorci Besòs Tordera preveu tres tipus d’actuacions. D’una banda, s’arranjaran i naturalitzaran diferents espais de la llera del riu, també es connectaran aquests camins amb l’itinerari Eurovelo que passa per Catalunya i, per últim, s’intentarà que aquesta via passi per altres municipis que no estan a tocar del riu. Es tracta de petites actuacions que permetrien situar el Baix Vallès com un pol turístic pel que fa el turisme en bicicleta.

Per tirar endavant aquest projecte, el Consorci compta amb un pressupost de 6 milions d’euros. L’objectiu és que aquesta quantitat estigui finançada amb els Fons Next Generations de la Unió Europea. Això, sí, l’ens preveu que sigui un projecte lent perquè és molt complex.

En les pròximes setmanes, Barcelona acollirà un congrés sobre el circuit EuroVelo. El Consorci Besòs-Tordera hi serà present i buscarà també rebre més suport per part de la Generalitat.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail