Acord entre Coveright i els treballadors per evitar la vaga indefinida

L’acord entre Coveright i els treballadors recull una reducció salarial del 8% per al conjunt de la plantilla. Una reducció que també s’aplica a l’antiguitat i, a més, a partir d’ara també es congela aquesta antiguitat. En un primer moment, l’empresa plantejava una retallada salarial del 20% i l’eliminació de l’antiguitat adquirida.

L’acord també preveu la congelació dels salaris per aquest any i per l’any vinent. La mesura és reversible i, si l’empresa acaba generant beneficis en aquests exercicis, la recuperació es faria amb efectes retroactius.

D’altra banda, sí que es mantenen les ajudes escolars i la pòlissa d’assegurança col·lectiva; i en cas que es produís una extinció de contracte abans del 2024, les indemnitzacions tindrien en compte el salari d’abans d’aplicar aquesta retallada.

Des de l’empresa Coveright consideren que aquest acord és positiu tant per a l’empresa com per als treballadors però asseguren que la companyia està fent un esforç per mantenir els sous de la plantilla. Sobretot d’aquells treballadors que porten més anys a l’empresa.

Des de Coveright asseguren que l’empresa té viabilitat per continuar la seva activitat al territori però asseguren que els seus números han baixat molt en els darrers mesos. L’encariment de les primeres matèries i del subministrament del gas ha augmentat molt les despeses de producció.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail