Ajuntaments del territori i empresaris demanen més formació especialitzada en la indústria

Els industrials del Baix Vallès pateixen pel relleu generacional a moltes empreses del territori. Hi ha plantilles amb altes mitjanes d’edat i són llocs de treball qualificats amb poca presència al mercat laboral baixvallesà. És una de les preocupacions que s’han posat damunt la taula a la reunió entre el Departament de Treball, els industrials i els Ajuntaments de Martorelles, Sant Fost i Santa Maria. La trobada ha tingut lloc al Servei de Promoció Econòmica La Serradora i ha servit per demanar una oferta formativa més adaptada al Baix Vallès.

La Generalitat s’ha compromès a descentralitzar la governança d’aquestes polítiques d’ocupació. De fet, Treball i el SOC vol cedir als territoris la iniciativa a l’hora d’impulsar estratègies d’ocupació. D’aquesta manera, el Baix Vallès podria desenvolupar una oferta formativa més encarada a les empreses que hi resideixen.

A la trobada també s’ha parlat de l’ocupació de persones amb discapacitat. Des de la Generalitat estan treballant en plans per fomentar la contractació d’aquests perfils a les empreses.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail