Alta participació en l’acapte de sang del Mercat Vell

El Banc de Sang i Teixits ha organitzat un acapte al Mercat Vell de tres dies, on s’espera arribar als 200 donants. D’aquestes 200 bosses s’hi podrien beneficiar unes 600 persones. La participació ha estat molt gran.

Una de les mesures preventives per evitar contagis del coronavirus als acaptes de sang és que per poder ser donant ara cal demanar cita prèvia. Només d’aquesta manera, ha estat possible accedir al Mercat Vell per fer una donació i, així, evitar aglomeracions. Cada mitja hora s’han atès entre 7 i 8 donants.

També s’apliquen altres mesures preventives per respectar la distància de seguretat, així com mesures higièniques. Només hi ha 6 llits de donació i tot plegat provoca que el procés s’allargui per tal que es faci amb tota seguretat. Per aquest motiu, cal allargar els acaptes més dies que abans que la pandèmia. Totes aquestes mesures aporten confiança als donants que no han dubtat en apuntar-se.

La Covid-19 no ha generat més demanda de sang, però des que es va reprendre l’activitat quirúrgica fa uns dies es tornen a necessitar al voltant de 800 bosses diàries a Catalunya.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail