Augmenta el nombre de rescats de muntanya al territori

Durant el primer trimestre de 2018 els Bombers van dur a terme 6 rescats de muntanya al Vallès Oriental. En el mateix període d’aquest 2019 la xifra gairebé s’ha duplicat, ha augmentat fins als 10. A més, al llarg d’aquests dies de Setmana Santa es concentra el gruix dels rescats que duen a terme els GRAE (grup de rescat i accions especials) dels Bombers. Per aquest motiu, alerten de la necessitat de prendre consciència dels riscos de la muntanya i de sortir ben equipat i informat de casa quan anem a fer excursions.

Consells dels Bombers per evitar riscos a la muntanya:

· El muntanyisme exigeix preparació: entreneu-vos i informeu-vos.
· Abans de sortir, informeu-vos de les condicions meteorològiques i de la seva possible evolució. Renuncieu a l’activitat si les previsions són dolentes.
· Planifiqueu l’activitat i la seva durada, consulteu les guies i el mapa del recorregut. Comproveu la distància, el desnivell i l’orografia del terreny per adaptar-la a tot el grup, especialment si aneu amb infants.
· Aneu-hi sempre amb companyia o, en tot cas, comuniqueu a algú l’activitat prevista i els llocs pels quals preveieu passar.
· Utilitzeu material i equip adequats per a l’activitat. Sobretot porteu el calçat adient i la motxilla per dur les coses imprescindibles: roba per si us sorprèn la pluja, el vent o el fred; mapa, telèfon mòbil amb la bateria carregada, un frontal, un xiulet, aigua i menjar.
· Respecteu les senyalitzacions de perill.
· Si aneu en grup, manteniu sempre el contacte amb les altres persones.
· Fixeu punts de referència en el recorregut, de manera que pugueu orientar-vos.
· Hidrateu-vos sovint i mengeu aliments energètics.
· Si teniu fred, no deixeu de caminar.
· En cas de boira o que es faci fosc, no sortiu dels camins senyalitzats.
· En cas d’accident, truqueu al 112

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

[wysija_form id=”1″]