Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

Augmenta un 15% l’abandonament de gossos i baixa el ritme d’adopcions

La Protectora d’Animals de Parets té les caneres pràcticament al seu límit d’ocupació. Durant el 2022 han notat un augment del 15% dels abandonaments, i a això se li ha de sumar que el ritme d’adopcions està molt parat, sobretot, en gossos. A més, aquest any han notat que els animals que abandonen estan en pitjors condicions, sobretot pel que fa a malalties.

Malgrat que l’estiu no és una època on les adopcions augmentin notablement, aquest estiu està sent més fluix del normal. Per això, des de les protectores continuen treballant en la difusió dels animals que busquen una família. Actualment, cada cop hi ha més sectors de la societat que accepten els animals de companyia i això afavoreix que les famílies puguin gaudir plegats de les vacances, unes facilitats que ajuden que les adopcions continuïn en alça.

Qui passarà un estiu en família serà la Cora, una de les darreres gosses que ha donat en adopció la protectora de Parets. Amb dos mesos ja sap el que és l’abandonament, però ara tindrà una llar on, de ben segur, estarà molt ben cuidada.

En aquesta època de l’any el que sí que augmenta, i molt, són els gats sense casa. Sí que és cert, però, que el nombre d’adopcions de gats no ha patit cap davallada, i tenen més sortida que els gossos. A la protectora de parets, des de principi d’any han donat en adopció a una seixantena de gossos, i a 150 gats.