Capta de sang i plasma a Martorelles per recuperar les reserves del banc, que baixen a l’hivern

Un any més, les reserves de sang del Banc de Sang i Teixits estan sota mínims durant els mesos d’hivern. Per aquest motiu, s’ha organitzat una campanya de donacions arreu del territori, avui ha estat el torn de Martorelles. Tots els voluntaris que s’han acostat al Centre de Suport a La Llar de Martorelles també han pogut donar plasma.
El Jacinto ha donat sang vuit vegades en els últims dos anys i avui és el primer cop que donarà plasma. Mai s’ho havia plantejat però en el darrer acapte li van dir que tenia bones venes i que seria un bon donant. Avui, ha decidit no deixar passar l’ocasió.

El procés de la donació de plasma és similar al d’una donació convencional però força més llarg. Per aquest motiu en un acapte es fan una quarantena de donacions de sang però menys d’una desena de plasma.

La donació s’emmarca en una campanya engegada pel Banc de Sang i Teixits que busca recuperar les reserves després de la davallada típica dels mesos d’hivern.

Tots els donants que s’han acostat al Centre de Suport a la Llar de Martorelles també s’han endut una planta com aquesta per la seva generositat.