Com actuar davant d’un possible cas d’accident que impliqui un risc químic?

Protecció Civil ha elaborat un document amb les preguntes i respostes més comunes per explicar exactament què s’ha de fer si estem a una zona on hi ha hagut un accident que implica risc químic. Es tracta d’una informació especialment important per als veïns del territori, ja que al Baix Vallès hi ha molta presència d’indústria química.

Montornès, per la seva concentració d’indústria química, disposa de sirenes de risc químic de protecció civil. Aquestes alarmes només sonen en cas d’un accident químic que pugui afectar a la població. Però, sabem com s’ha d’actuar davant d’un accident d’aquestes característiques? Protecció Civil ha elaborat un document de preguntes i respostes per explicar què s’ha de fer si estem a una zona  on hi ha hagut un accident que implica risc químic.

El document que ha preparat recull 80 preguntes freqüents, però han fet una versió de butxaca amb les 20 més important. El que tothom ha de saber, és que davant d’un accident de risc químic, el que s’ha de fer és confinar-se a un interior fins que acabi l’episodi.

Es distribuiran 50.000 exemplars en paper, però també es pot consultar el document al web interior.gencat.cat/risquimic.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail