Com es concilia la vida familiar i laboral?

La Gemma i el Jordi van ser pares per primer cop el 13 d’agost de l’any passat, dia que va néixer la Bruna. En aquest moment, van començar els tràmits per demanar-se els permisos de maternitat i paternitat. La Gemma va fer les 16 setmanes seguides, per incorporar-se a la feina el més tard possible, i el Jordi s’ha partit el permís per quedar-se amb la Bruna, ara que la Gemma ja ha tornat a la feina.

Abans de ser mare, la Gemma treballava a jornada completa, 40 hores setmanals. Ara s’ha demanat una reducció i en treballa 30. S’havia plantejat, fins i tot, demanar-se una excedència uns mesos, però finalment no ho ha fet.

La tornada a la feina suposa sovint un moment d’angoixa per la mare, que ha de separar-se del seu nadó de 4 o 5 mesos si ha pogut allargar aquest moment amb vacances, per exemple. Ella defensa que mínim la baixa de maternitat hauria de ser de sis mesos, atenent que l’Organització Mundial de Salut recomana sis mesos de lactància materna exclusiva.

Quan al Jordi se li acabi el permís de paternitat i de lactància, i tots dos ja estiguin treballant, deixaran a la Bruna amb els avis, i es plantegen portar-la a l’escola bressol quan sigui més gran.

La Rossi, per la seva banda, és perruquera i té dos fills. Quan va néixer l’Aleix ella era assalariada i va adonar-se’n que la conciliació era molt complicat amb la seva feina. Per això, quan l’Aleix tenia un any i mig la Rossi va decidir fer-se autònoma i obrir el seu propi negoci. Vuit anys després va néixer la Blanca, i va viure-ho totalment diferent. Va incorporar-se a la feina al cap de poques setmanes, i va ser el seu marit qui va quedar-se amb la nena.

La Rossi creu que tenir un negoci propi té avantatges pel que fa a la conciliació, però sempre ha de tenir un pla B.

La Cristina és assessora de lactància i Baby Led Weaning, és a dir, en alimentació complementària autoregulada pel nadó, i psicopedagoga. És emprenedora i mare i treballa des de casa. En alguns casos fa consultes presencials a un centre. La seva parella també treballa des de casa. Com s’ho fan amb dos menors de tres anys a casa?

Més d’una vegada s’ha posat a treballar i ha hagut de deixar de fer el que estava fent per atendre als seus fills. Creu que hi ha molta pressió actualment sobre les dones que són mare perquè han de poder amb tot i creu que s’ha de normalitzar que això a la vida real no és així. De fet, ho ha reivindicat en més d’una ocasió en el seu perfil d’Instagram.

Tenir un negoci propi, com és un restaurant, té encara més dificultat per conciliar la vida familiar i laboral, ja que els horaris de l’hostaleria s’allarguen durant tot el dia. L’Àlex i l’Eli són els gerents d’un bar, i tenen un fill de 8 anys. Entre setmana han de fer malabars per poder dur-lo a l’escola i recollir-lo, i per ells, els avis són imprescindibles per poder treballar.

La pandèmia ha canviat molt el seu dia a dia, i el fet que el sector de l’hostaleria hagi estat tan castigat amb les restriccions, fa que vulguin aprofitar al màxim totes les hores que puguin obrir. Però això significa passar menys temps en família.

I és que per l’Àlex i l’Eli, conciliar és això: esmorzar al restaurant abans d’anar a escola, per optimitzar temps i alhora compartir en certa manera aquest moment en família.

 

Programa sencer:
Visions: Conciliació Familiar

 

 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail