Vist per sentència el judici a dos membres d’ERC Mollet per presumptes injúries i calúmnies contra l’alcalde Monràs

Oriol López i Albert Biescas, líders d’Esquerra de Molle,t s’han assegut al banc dels acusats per presumptes calúmnies i injúries a l’alcalde de Mollet, Josep Monràs. Els republicans acusaven el govern municipal de prevaricació urbanística, odi i discriminació dels drets fonamentals per no haver atorgat la llicència per obrir una mesquita a la comunitat Al-Huda. Un altre motiu de polèmica és el cas Decathlon, quan Oriol López, en roda de premsa, va dir que l’adjudicació havia estat obscura i irregular. López s’ha defensat dient que, des de l’oposició, la seva feina és fiscalitzar la gestió de l’Ajuntament i que acabar als jutjats per aquests fets és privar-los del dret a la informació i la llibertat d’expressió.

Josep Monràs ha explicat que ha ofert a Oriol López i Albert Biescas la possibilitat de rectificar públicament les declaracions que havien fet i aturar tot aquest procés, cosa que no ha passat. Assegura que les acusacions de López i Biescas l’han afectat tant a ell com a la seva família i la institució que representa, incloent-hi els treballadors.

En el judici, tant Oriol López com Albert Biescas, s’han negat a respondre les preguntes de la Fiscalia i de l’acusació, i només han contestat al seu advocat.

Per la seva banda, l’acusació ha retirat que els encausats hagin de fer front a la possible indemnització de responsabilitat civil a Josep Monràs quantificada en 3.000 euros.

La Plataforma Mollet Parla, que es va crear fa pocs dies arran d’aquest procés judicial, s’ha concentrat davant l’Ajuntament. Així rebien al regidor d’Esquerra, Oriol López, i a l’expresident del partit republicà, Albert Biescas, la trentena de persones concentrades davant el consistori. Amb cartells en favor de la llibertat d’expressió, els membres d’aquesta plataforma han criticat que temes polítics acabin als tribunals. La protesta ha acabat amb el parlament de l’exdiputat al congrés, Joan Tardà.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail