Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

Comença el període per presentar la declaració de la renda 2023

 

Des d’aquest dimecres 3 d’abril ja es pot fer la declaració de la renda 2023. De fet, aquesta és una de les novetats de la campanya d’enguany, i és que s’avança una setmana el calendari fiscal. Així que des d’avui fins a l’1 de juliol, els contribuents poden presentar la renda.

Entre les principals novetats pels treballadors és que s’incrementa el mínim a partir del qual estàs obligat a declarar quan tens dos pagadors o més: dels 14.000 als 15.000 euros bruts anuals. Una altra novetat, en aquest cas pels autònoms, és que tots han de fer la renda, independentment dels ingressos i del període d’alta.

Pel que fa a les deduccions que s’apliquen també hi ha de noves. Una d’elles és que es podrà deduir el 15% del preu dels cotxes elèctrics comprats l’any passat. Una altra deducció que ha canviat és la de les mares amb fills menors de 3 anys: ara ja no cal estar en actiu per cobrar els 1200 euros anuals. També s’aplicarà a les parelles d’homes amb fills adoptats o als pares en cas que tinguin la custòdia exclusiva del fill.

Tot i que des d’aquest 3 d’abril ja es pot fer la declaració per via telemàtica, no serà fins al 29 de maig que es podrà demanar cita presencial per fer la declaració a les oficines de l’Agència Tributària, una opció que s’habilitarà a partir del 3 de juny. A finals d’abril, però, es podrà demanar hora per fer-la per telèfon.