Conciliació familiar i Covid-19

Aquest curs escolar està marcat pels protocols que s’han de seguir per combatre la pandèmia i prevenir els contagis de covid-19. Quan es detecta un alumne positiu, tota la seva classe s’ha de confinar i aïllar-se durant 10 dies encara que la PCR surti negativa. Aquesta situació ha generat un nou escenari que no queda recollit enlloc: el menor ha d’estar confinat, però la llei no contempla que un dels dos progenitors pugui agafar la baixa per cuidar-lo durant aquest període. Davant d’aquesta situació, el teletreball i l’adaptació dels horaris és una de les opcions que pot demanar la família a l’empresa. Tot i això, treballar des de casa amb un menor de tres anys és molt complicat.

El govern espanyol va impulsar el Plan Me Cuida, prorrogat fins al 31 de maig, que permet demanar una reducció de jornada de fins al 100% en aquests casos per poder cuidar del menor durant l’aïllament, però també comporta una reducció proporcional del sou i de cotització. Una altra alternativa que dóna l’empresa és agafar vacances el temps que el menor ha d’estar confinat. Dues opcions, però, que no acaben de convèncer a les famílies.

La pandèmia ha posat sobre la taula un nou model de treball, i alhora, noves necessitats que afecten de ple a la conciliació laboral i familiar. Una reivindicació que s’ha accentuat amb la covid-19, però que ja fa molt temps que està present.

Durant aquest curs escolar moltes famílies baixvallesanes s’han vist afectades per aquesta situació. L’interrogant és saber si les administracions implementaran mesures fins que es doni per acabada la pandèmia provocada pel coronavirus.

 

Programa sencer:
Visions: Conciliació Familiar

 

 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail