Confiança de les farmàcies del Baix Vallès en els productes de protecció solar

Un estudi de l’Organització de Consumidors i Usuaris, l’OCU, ha detectat dues cremes, de Barbaria i ISDIN, que tenen una protecció inferior a la que indiquen a l’etiquetatge. Es tracta de dos dels productes més venuts. A les farmàcies, que és on es poden trobar, no volen que hi hagi cap alarma perquè consideren que aquests productes han passat proves suficients per creure que el factor de protecció és correcte.

En aquesta farmàcia de Montmeló fa temps que recomanen aquesta crema infantil de protecció solar. Mai han rebut cap queixa, per això els ha sorprès que, segons l’OCU, la protecció del producte és inferior al que anuncia i que en comptes d’un factor de protecció de 50 és de 15.

Les farmàcies del Baix Vallès han rebut dos comunicats, un de l’Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica que no dóna credibilitat als estudis realitzats per l’OCU i un de l’empresa que hi ha darrere del producte i que explica quins han estat els estudis fets abans de llençar la crema al mercat.

Tot i la confiança dels farmacèutics en aquest producte, estan a l’espera del Comunicat de l’Agència del Medicament que confirmarà si el producte correspon amb el que s’anuncia o no.