Definides les franges horàries per sortir a passejar o per fer esport

El Ministeri de Sanitat ja ha fet públiques les franges horàries per fer activitats fora de casa. Unes directrius que entraran en vigor a partir d’aquest dissabte 2 de maig. Pel que fa a l’activitat física individual i el passeig de persones adultes, estaran permesos entre les 6 i les 10 del matí i les 8 i les 11 de la nit. D’altra banda, entre les 10 i les 12 del matí i les 7 i les 8 de la tarda, seran les persones majors de 70 anys i les persones dependents les que podran sortir a passejar. Pel que fa als menors, podran sortir al carrer entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda. Aquestes franges s’apliquen a aquells municipis de més de 5.000 habitants, és a dir, Martorelles quedaria exclòs i, en conseqüència no seguiria aquestes restriccions horàries.

Pel que fa a com es poden fer aquestes activitats, el departament de Sanitat regula que es podrà fer esport 1 cop al dia, de forma individual i sempre al nostre municipi de residència. En el cas dels passejos, es podran fer al nostre municipi, en un radi d’1 quilòmetre de la nostra residència, acompanyats d’una sola persona cuidadora o amb la que convisquem, només un cop al dia i durant una hora.

Durant aquestes setmanes de confinament, però no tothom ha seguit les mesures establertes. En aquest període, al Baix Vallès s’han imposat prop de 850 sancions per saltar-se el confinament. La majoria són multes a persones que ja havien estat sancionades per altres infraccions abans de l’estat d’alarma. Tot i la voluntat de les policies locals de donar informació abans de sancionar, encara hi ha persones que no respecten el confinament.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail