Diferents sectors com la vigilància, l’agricultura i la ramaderia opten per utilitzar drons

El Francesc Vázquez té la seva pròpia empresa de venda de drons a Parets. L’empresa ofereix serveis de fotografia a immobiliàries i vigilància dels terrenys, entre d’altres. Tot i que la venda a particulars ha anat creixent en els últims anys, els seus clients potencials són la indústria i la pagesia.

Tot i que els drons que ven el Francesc tenen un cost d’entre 1.500 i 2.500 euros, aquests poden arribar a tenir un cost de fins a 80.000 euros. Pel que fa aquesta moda del dron, el Francesc no té clar si es mantindrà.

Per tal de pilotar aquests dispositius de manera professional és necessari aconseguir un títol homologat, cada cop hi ha més baixvallesans que s’animen a cursar aquesta formació.

Imatges tan cridaneres i espectaculars com aquestes, s’han pogut grabar gràcies als drons. Uns aparells que permeten obtenir perspectives impactants. L’autora de les imatges és la Maite Ledesma, una molletana de 21 anys que des de fa un any i mig es va aficionar al món del dron. Quan marxa de vacances, la Maite no s’oblida mai de posar el seu ‘petit amic’ dins de la maleta. No obstant, aquest aparell té altres funcions més enllà de l’oci.

La intenció de la Maite es fer-se pilot de dron en els propers mesos per tal de poder exercir en el futur alguna de les professions que facin ús d’aquest aparell. Abans però, haurà de superar un curset.

Una de les problemàtiques amb les que es troba la Maite i altres aficionats als drons, són les restriccions que hi ha actualment. Hi ha molts espais on aquests aparells no poden volar. Per aquest motiu, abans de sortir sempre s’ha de consultar per internet si es pot utilitzar.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail