Ditecsa manté la voluntat de reconstruir la planta que va quedar destruida per l’accident de l’any passat

El foc i el fum de l’incendi de l’empresa Ditecsa era visible des de bona part del Baix Vallès. L’accident va provocar destrosses als voltants de la nau. Des de l’Ajuntament de Montornès s’han encarregat de facilitar la tasca de reconstrucció de l’espai a l’empresa.

Més enllà de l’afectació material, les alarmes van saltar arran del vessament de productes contaminants al riu Besòs. Per tal de minimitzar les conseqüències, totes les institucions encarregades de gestionar el riu van actuar conjuntament.

Per alguns municipis, com ara Montmeló, l’accident va posar de rellevància les mancances dels protocols d’emergència i les dificultats que tenia l’Ajuntament per comunicar-se ràpidament amb els veïns.

Arran d’aquest accident, també s’ha posat el focus en la importància que té el riu Besòs pel territori i la necessitat d’incorporar el seu manteniment en les actuacions futures.

Les institucions implicades en la conservació del riu Besòs estan ultimant un pla per millorar el seu estat. El document es presentarà aquest dilluns a la passera que hi ha entre Montmeló i Montornès.

Notícies relacionades:

Dos ferits lleus i 250 persones han estat evacuades del polígon de Can Buscarons de Montornès

Les empreses de neteja treballen per recuperar la zona afectada per l’incendi

 

Programa relacionat:

Visions: Emergència al Besòs

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail