InformatiuMunicipisNotíciesParets del Vallès

Dos baixvallesans veuen com la seva hipoteca es duplica per una pràctica abusiva del banc

Durant els anys de la bombolla immobiliària, ara fa uns quinze anys, molts bancs van signar hipoteques que, recentment la justícia ha considerat abusives. Hem parlat molt aquests dies de clàusules sòl i altres tipus similars; una d’aquestes són les hipoteques multidivisa; o així ho ha considerat la justícia en el cas d’una família baixvallesana que va veure com la quota de la seva hipoteca es va duplicar a causa d’estar vinculada a la borsa.
El Marcos i l’Olga són dos baixvallesans que van comprar un pis ara fa tretze anys. Davant de totes les opcions que tenien, van contractar una hipoteca multidivisa que els va oferir el Banco Popular. En un principi semblava una operació positiva per la parella però amagava una trampa que va fer encarir la quota gairebé al doble.

Com que no podien fer front als pagaments, el Marcos i l’Olga van denunciar el banc el 2016. Després de 3 anys de procés judicial i de sentències favorables, l’Audiència Nacional els dóna la raó i el cas queda tancat. Arran d’aquesta sentència, la família va deixar de pagar la quantitat imposada pel banc i van pagar el que van recalcular d’acord amb la sentència. La seva sorpresa ha estat que ara el banc els demana més de 6.000 euros d’impagaments. Per aquest motiu, reclamen a la justícia que executi la sentència.

L’advocat del Marcos i l’Olga també estudia les despeses i els perjudicis que està causant aquest procés i demanarà que se’ls paguin.