Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

Dubtes entre els comerciants del Baix Vallès per les noves mesures d’estalvi energètic

El Consell de Ministres ha aprovat un decret de mesures que inclou un pla de xoc d’estalvi i gestió energètica per reduir el consum d’energia dels edificis administratius, recintes públics i comerços per complir els compromisos europeus derivats del conflicte d’Ucraïna. Una de les accions que contempla aquest pla és la limitació de l’aire condicionat i la calefacció: a l’estiu, l’aire condicionat no podrà estar per sota dels 27 graus, i la calefacció no podrà superar els 19. A més, les portes dels locals hauran d’estar tancades si l’aire o la calefacció estan funcionant. Aquest, de fet, ha estat un dels temes de conversa als establiments del Baix Vallès, que creuen que els perjudicarà perquè el client no estarà a gust.

Els hotels també han de complir aquesta norma, que creuen, que serà molt difícil de controlar, ja que a les habitacions, és el client qui pot marcar la temperatura de l’aire o la calefacció. A més, consideren que aquesta mesura perjudicarà el turisme.

A banda de la regulació tèrmica, també s’han d’apagar els aparadors i els cartells a les 10 de nit. Totes aquestes mesures entraran en vigor en set dies. A més, hi haurà d’haver instal·lat en un lloc visible un termòmetre que informi de la temperatura i la humitat de l’espai. Aquestes mesures afecten a tot el sector serveis, excepte perruqueries, a centres culturals, bancs, oficines, locals comercials, bars i restaurants i estacions de tren i aeroports. Queden exempts d’aquestes limitacions els hospitals i els centres educatius.