Dubtes entre els comerciants del Baix Vallès per les noves mesures d’estalvi energètic

El Consell de Ministres ha aprovat un decret de mesures que inclou un pla de xoc d’estalvi i gestió energètica per reduir el consum d’energia dels edificis administratius, recintes públics i comerços per complir els compromisos europeus derivats del conflicte d’Ucraïna. Una de les accions que contempla aquest pla és la limitació de l’aire condicionat i la calefacció: a l’estiu, l’aire condicionat no podrà estar per sota dels 27 graus, i la calefacció no podrà superar els 19. A més, les portes dels locals hauran d’estar tancades si l’aire o la calefacció estan funcionant. Aquest, de fet, ha estat un dels temes de conversa als establiments del Baix Vallès, que creuen que els perjudicarà perquè el client no estarà a gust.

Els hotels també han de complir aquesta norma, que creuen, que serà molt difícil de controlar, ja que a les habitacions, és el client qui pot marcar la temperatura de l’aire o la calefacció. A més, consideren que aquesta mesura perjudicarà el turisme.

A banda de la regulació tèrmica, també s’han d’apagar els aparadors i els cartells a les 10 de nit. Totes aquestes mesures entraran en vigor en set dies. A més, hi haurà d’haver instal·lat en un lloc visible un termòmetre que informi de la temperatura i la humitat de l’espai. Aquestes mesures afecten a tot el sector serveis, excepte perruqueries, a centres culturals, bancs, oficines, locals comercials, bars i restaurants i estacions de tren i aeroports. Queden exempts d’aquestes limitacions els hospitals i els centres educatius.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail