Dues exposicions mostren les històries de persones migrants de Mollet

El Museu Abelló i el Centre Cultural La Marineta són dos dels espais que acullen les exposicions que formen part de la proposta Mollet Migrant. Un treball transversal que engloba les regidories de Benestar Social, Polítiques de Gènere i Cultura. El projecte vol mostrar la diversitat cultural que hi ha a la ciutat a través de persones migrants de diferents orígens que han trobat el seu lloc a Mollet.

En aquesta vitrina hi ha objectes que s’han convertit en records per a les persones migrants, de diferents orígens, que viuen a Mollet. Aquest és una de les parts de l’exposició ‘Mollet Migrant’ que acull el Museu Abelló. Més d’una quinzena de persones han participat en aquest projecte on a través de les seves històries es vol visibilitzar la diversitat cultural de la ciutat. L’exposició també inclou peces de la col·lecció Abelló on els participants han triat obres que els recorden la seva migració. Un projecte que recull el resultat dels tallers, entrevistes i intervencions que han fet les persones que han participat.

També el Centre Cultural La Marineta forma part d’aquest projecte amb l’exposició Mollet Migrant: estudi del territori i del paisatge. A través de fotografies el visitant pot fer un recorregut pel procés migratori de molts nouvinguts que s’han instal·lat a la ciutat.

La trentena d’imatges han estat fetes pels alumnes de batxillerat artístic de l’institut Mollet.

L’exposició es complementa amb la instal·lació que portat per títol ‘Caminats’ en els dos passadissos de La Marineta. Aquesta instal·lació fa referència als viatges interiors i exteriors que cada persona recorre al llarg de la seva vida.

També el comerç participa en aquesta proposta. Una quarantena d’establiments tenen en els seus aparadors aquesta maleta que han fet els joves del Casal Obert on es recullen els missatges de les persones que participen en aquesta iniciativa.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail