El 30% de l’energia de l’escola Sant Vicenç de Mollet és renovable i a l’estiu podria augmentar

L’Escola Sant Vicenç de Mollet és el primer centre de la província que s’apunta al projecte Aprenem el sol. Es tracta d’una iniciativa de la Diputació de Barcelona per impulsar les energies renovables i augmentar l’autoconsum. Per aquest motiu, el centre ara té plaques fotovoltaiques que generaran el 30% de l’energia que utilitza l’escola. L’Ajuntament de Martorelles també participa en aquest projecte de la Diputació per tal que escoles del poble tinguin les seves plaques solars.
Cada dia, només entrar a l’escola, els alumnes de l’escola Sant Vicenç poden veure l’estalvi energètic de la jornada anterior que s’ha fet gràcies a les plaques fotovoltaiques que s’han instal·lat al terrat del centre. Es tracta d’aquest conjunt de plaques que han permès reduir la despesa en la factura elèctrica. Però el projecte en el qual es troba l’escola va més enllà de l’aspecte econòmic. També serveix per treballar amb els alumnes qüestions de sostenibilitat.

De fet, en el primer pis hi ha unes plaques fotovoltaiques perquè els alumnes les puguin estudiar. El projecte ha tingut un cost d’uns 23 mil euros. El 10 per cent ha anat a càrrec de l’AMPA del centre.

L’Ajuntament s’ha fet càrrec del 90 per cent del cost del projecte, mentre que la Diputació ha fet la redacció executiva del projecte.

A tot Mollet ja hi ha 8 equipaments que disposen de plaques fotovoltaiques per tal fomentar les energies sostenibles.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail