El 30% de l’energia que necessita l’EDAR de La Llagosta prové de les pròpies instal·lacions

La Depuradora de La Llagosta ja disposa d’una nova instal·lació per generar energia fotovoltaica. Aquestes plaques generaran una quantitat d’energia equivalent al consum mitjà d’una cinquantena de llars. D’aquesta manera, un 30% de l’energia que necessita l’equipament prové d’energies renovables generades a la mateixa depuradora.

Aquestes son les 290 plaques fotovoltaiques que s’han instal·lat a la depuradora de la Llagosta. Tenen la capacitat de generar 177.000 kilowats per hora anuals, el que equival al consum mitjà d’unes 50 llars domèstiques. Les plaques s’ha muntat a les cobertes dels edificis, en compte de situar-les al terra, per poder mantenir les opcions d’ampliar encara més la planta en un futur.

L’energia que generen les plaques fotovoltaiques suposa un 10% de la que necessita la planta. Un 10% que se suma al 20% que ja generaven gràcies al biogàs, un gas metà que reutilitzen per generar energia amb unes turbines. D’aquesta manera, un 30% de l’energia que necessita l’EDAR de La Llagsota per funcionar, prové de les pròpies instal·lacions.

Aquesta instal·lació fotovoltàica a la EDAR La Llagosta és la més gran que ha fet el Consorci Besós Tordera a les EDAR que gestiona. Una inversió que referma el compromís de l’equipament amb la sostenibiltiat mediambiental.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail