El Baix Vallès es mobilitza en contra de la violència masclista

El Baix Vallès ha tonat a dir prou a les violències masclistes. Aprofitant aquest 25 de novembre, els Ajuntaments del territori han organitzat actes institucionals amb diferents parlaments per rebutjar aquesta xacra social. Un d’aquests municipis és Mollet on la Plaça Major s’ha omplert de persones que han volgut condemnar aquest tipus de violència envers les dones. Han parlat les regidores de polítiques de gènere, associacions feministes i estudiants dels instituts de la ciutat. S’ha fet especial esment al control que exerceixen alguns homes a través d’internet i també s’han demanat més recursos econòmics per a les lleis contra la violència masclista.

A Montornès, el Teatre Margarida Xirgú ha acollit l’acte central del 25N per denunciar la violència masclista. La regidora de Polítiques d’Igualtat, Ana Madrona, ha llegit el manifest institucional, subscrit per la Generalitat, les quatre diputacions i les entitats municipalistes.

La trobada, a més, ha comptat amb actuacions a càrrec de l’Escola Municipal de Música, Dansa i Aula de Teatre per recordar les 37 dones assassinades aquest any a Espanya. A Montornès, concretament, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, va detectar que durant el confinament les consultes sobre violències masclistes es van incrementar un 200%.

A Montmeló la lectura del manifest del 25 de novembre s’ha fet a la Sala de la Concòrdia. L’acte ha anat a càrrec de la Comissió per a la Igualtat que hi ha al municipi, conjuntament amb entitats feministes. Una mostra d’unitat per rebutjar la violència masclista. A la sala de la concòrdia també hi havia missatge demanant que s’aturi la violència vers les dones.

Martorelles també s’ha sumat als actes per commemorar el 25N. L’Ajuntament ha organitzat una concentració davant la casa de la vila en la que també hi han participat els treballadors municipals. A l’acte s’ha llegit el manifest i també s’ha parlat de altres aspectes col•laterals de la violència masclista, com l’impacte social i econòmic per als municipis o l’afectació a la vida social i familiar de les víctimes.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail