El Baix Vallès manté el risc màxim d’incendi i els Agents Rurals intensifiquen la vigilància

El Baix Vallès manté el risc màxim d’incendi. Fa més de dues setmanes que el territori es troba en aquesta situació, majoritàriament per la manca d’humitat i les altes temperatures. Això provoca un paisatge verd amb clapes marrons seques com les de la imatge. Per aquest motiu, els Agents Rurals han reforçat les tasques de prevenció.

A causa d’aquesta situació de risc que no es donava el territori des de feia anys, el cos ha destinat més efectius a vigilar l’evolució del medi natural.

Algunes de les tasques que duen a terme els Agents Rurals és vigilar les torres d’electricitat. A través d’aquestes càmeres de calor, poden saber si els cables presenten perill de curtcircuit. També vigilen que no es facin activitats al bosc i que es respectin les prohibicions d’accés com la que va aplicar Martorelles la setmana passada al parc de la serralada Litoral.

Un dels indrets on també es fan vigilàncies constants són a les franges que separen les urbanitzacions del bosc. Es tracta d’espais tancats amb poca vegetació que ajuden a fer de tallafocs.

A curt termini no s’espera que arribin pluges o que baixin les temperatures i és molt probable que el risc d’incendi es mantingui elevat fins el setembre.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail