InformatiuMontornès del VallèsMunicipisNotícies

El Ball de Diables i Drac de Montornès obre la porta de l’infern amb el seu espectacle de foc

Un any més els Diables de Montornès han jugat un paper fonamental a la Festa Major. Sobretot amb els correfocs i la Cremada de l’Ajuntament.

És un dels moments més espectaculars de la Cremada de l’Ajuntament. L’espectacle piromusical que el Ball de Diables i Drac de Montornès duu a terme amb motiu de la Festa Major. En total són onze minuts de foc, llums, petards i espurnes que es combinen amb la música. Un acte que els Diables recuperen després de dos anys sense fer-ho. De fet, a causa de la pluja del primer dia de la festa grossa, l’acte es va canviar de dia i finalment s’ha fet entremig dels dos correfocs de l’entitat. 

Aquest any l’entitat ha agafat la festa grossa amb molta il·lusió perquè tornar a sortir a cremar els carrers de Montornès amb els seus tradicionals correfocs. D’una banda, la colla infantil ha pogut fer un recorregut més curt, sortint dels jardins de l’ajuntament passant per la Rambla Sant Sadurní per a arribar la plaça Pau Picasso. En la seva actuació, la colla infantil dels diables ha pogut fer dansar tant el Drac Petit com la figura del Banyetes i fer-ho sota les espurnes de foc. 

El Ball de Diables i Drac de Montornès, en aquesta actuació, ha estat acompanyada pel Ball de Diables La Sella, una entitat procedent de dos municipis, Santa Eulàlia i de Lliça d’Amunt. Aquest any els Diables i Drac de Montornès ha tornat a ballar sota les espurnes i fer dansar la seva figura, el Ceballot. 

Amb aquesta actuació on la pólvora ha estat la protagonista, els Diables de Montornès han obert la porta de l’infern amb la seva festa de foc, fum i espurnes.