El Banc de Sang i Teixits calcula que calen 40.000 donacions de sang per cobrir les necessitats d’aquest estiu

El Banc de Sang i Teixits calcula que calen 40.000 donacions de sang per cobrir les necessitats d’aquest estiu. Per aquesta raó, a Martorelles s’ha habilitat el Celler de Carrencà per donar sang i plasma.

La nova onada de la Covid complica encara més les donacions de sang aquest estiu. L’augment de contagis dels últims dies ha reduït el ritme de les donacions al voltant d’un 15%. A més, l’activitat als hospitals ha augmentat la necessitat de transfusions.

Sota el lema “Viu i fes viure”, la campanya d’estiu pretén animar tothom qui pugui a donar sang durant les vacances, ja que en aquesta època les donacions baixen un 30%.

El Banc de Sang i Teixits preveu la necessitat de 40.000 donacions entre juliol i agost per fer front les necessitats hospitalàries. En el que portem d’estiu han augmentat les donacions, per aquest mateix motiu demanen que el ritme no s’aturi per garantir la continuïtat dels tractaments.

Aquest últim any també ha baixat a la meitat la xifra de persones que s’estrenen donant sang, ja que no s’han pogut fer campanyes a les universitats o empreses.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail