El brot que afecta Montornès i Montmeló està sota control

Tot apunta que el brot de legionel•losi detectat al territori està sota control. En els darrers dos dies no s’ha detectat cap contagi nou i la investigació ara se centra en determinar l’origen del focus de contagis. Mentrestant, els ajuntaments mantenen les mesures determinades per Salut.

Les fonts ornamentals de Montmeló, com aquesta que hi ha davant l’Ajuntament, estan apagades. També s’ha suspès el rec de les zones enjardinades del poble i del camp de futbol. El mateix s’ha fet a Montornès, tot i que el municipi ja tenia bona part del sistema de fonts i rec apagat. A banda, els dos pobles també han aturat la neteja de carrers amb vehicles que porten aigua.

Segons les darreres informacions que han rebut els ajuntaments, el brot podria estar sota control i ara Salut segueix treballant per determinar l’origen dels contagis. El nombre de contagiats es manté en 26, el 40% dels quals són de Montmeló i el 60 restant de Montornès. 14 segueixen hospitalitzats però cap està greu.

Tots dos Ajuntaments fan una crida a la calma i recorden que en els pròxims dies encara es podria detectar algun contagi que s’hagués originat a principis de setmana i que hagi trigat en presentar símptomes. El període d’incubació de la legionel•la pot ser de fins a 14 dies.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail