El cabal dels rius del Baix Vallès supera el nivell d’alerta

El temporal Glòria segueix afectant el Baix Vallès. A causa de les pluges constants que hem tingut durant tot el dia, els rius que travessen el territori han crescut fins a nivells d’alerta. Un dels que ha registrat un increment més destacat és el Mogent, a Montornès.
Al llarg del dia el riu Mogent ha multiplicat per 200 el seu cabal habitual al seu pas per Montornès. De fet, només hi ha dues hores de diferència entre aquesta imatge, on el riu té un nivell de metre i mig; a aquesta altra on està fregant els dos metres. Una situació poc comuna que ha fet que molts veïns hagin volgut immortalitzar el moment. El Congost, a Montmeló, també ha patit una crescuda important a causa de la pluja. Tot plegat ha provocat que el Besòs baixés així de ple per Martorelles i amb aquesta violència. Per aquest motiu, la Policia Local ha decidit tallar l’accés a la llera del riu tant a vehicles com a persones.

El vent també ha causat problemes al territori. Sobretot a la zona més alta de Martorelles. Pels voltants de la Biblioteca municipal han caigut dos arbres, un d’ells ha impactat directe a la teulada d’una casa. Des de la Policia Local demanen precaució a l’hora de sortir de casa.

Durant tota la jornada les precipitacions han estat constants, han caigut prop de 35 litres per metre quadrat als municipis baixvallesans.