El canvi climàtic, causant de l’augment de les plagues i de la disminució de la producció als camps de conreu del Baix Vallès

Els efectes del canvi climàtic al Baix Vallès són diversos. Per una banda, l’escalfament de la terra fa disminuir la producció dels camps de conreu. La manca d’aigua a nivell freàtic i l’augment de les plagues a causa de la calor afecten les plantes. Aquesta temporada, per exemple, la plaga de mosca blanca ha fet disminuir la producció de d’aliments com el tomàquet o la mongeta.

L’augment mitjà del mercuri també està provocant que algunes espècies invasores s’adaptin millor a les condicions climàtiques del territori com és el cas del mosquit tigre.

La qualitat de l’aire també s’està veient molt afectada durant els darrers anys. Per reduir els gasos d’efecte hivernacle alguns municipis del Baix Vallès ja estan estudiant l’aplicació de canvis pel que fa la mobilitat. Com plantejar zones de baixes emissions als nuclis urbans o reduir la velocitat a 80 km/hora les vies rapides que passen per la comarca com la C-17 o l’AP7.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail