El consell d’alcaldies presenta propostes per millorar la mobilitat

La mobilitat en transport públic ha centrat bona part del consell d’alcaldies celebrat avui a Montornès. Els diferents alcaldes de la comarca han presentat els projectes que tenen en marxa amb l’ajuda de l’AMTU, l’associació de municipis del Transport Urbà. Des del Consell Comarcal es vol donar suport a totes aquestes iniciatives.

Actualment, el servei d’autobús no permet anar de Montornès a Vilanova del Vallès o a Vallromanes. Es tracta de 3 municipis molt pròxims però que no disposen de cap comunicació amb servei públic. Des de l’AMTU, l’associació del transport urbà, fa més de 3 anys que treballen per resoldre aquesta situació. El problema, però, és que la Generalitat no ha validat el projecte presentat per aquests municipis. Ara, es tornarà a presentar el projecte i Montornès està redissenyant el traçat perquè la línia integri les parades que hi ha al polígon.

Martorelles és un altre dels municipis que té pendents executar projectes de mobilitat amb l’AMTU. D’una banda s’està estudiant la viabilitat d’un sistema de transport sota demanda i, d’una altra, es vol impulsar una línia de bus exprés que connecti Martorelles i els municipis dels voltants amb Barcelona.

Al Consell d’alcaldies s’ha posat sobre la taula la importància d’impulsar aquests projectes de mobilitat de forma conjunta i el Consell Comarcal ha assegurat que donarà suport a aquestes peticions quan es presentin a la Generalitat.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail