El Consorci Besòs-Tordera elabora un programa pioner a Catalunya per preservar la biodiversitat dels rius

Des de fa 13 anys, el Congost forma part de la Xarxa Natura 2.000. Una iniciativa europea que treballa per preservar els entorns naturals d’interès. Per tal de preservar i millorar la biodiversitat, el Consorci del Besòs Tordera ha elaborat un pla de gestió. Es tracta d’un programa pioner, ja que és el primer organisme local de Catalunya en engegar una iniciativa d’aquestes característiques.

La intenció és regular els usos, preservar la fauna i donar a conèixer la importància d’aquests espais a la ciutadania. El pla afecta a diferents municipis de la comarca per on passen el rius Congost i Besòs, entre ells Martorelles, Mollet, Montmeló i Montornès.

La llera del Congost al seu pas entre Montmeló i Montornès, just davant del Turó de les Tres Creus, és una de les zones que hauria de millorar per preservar la qualitat de l’ecosistema del riu. Aquesta és una de les actuacions que recull el nou pla del Consorci Besòs Tordera. En aquest espai, situat entre els dos municipis, el riu entra en contacte amb diferents empreses dels polígons del voltant i això perjudica la fauna i la flora de la zona. Un hàbitat protegit pel pla europeu Xarxa Natura 2.000.

Un altre dels espais a millorar és la llera del Besòs a l’alçada de Martorelles. Es tracta de l’espai situat just al costat de Cobega. Precisament, en aquest indret, en el marc del pla Xarxa Natura 2.000, ja es va delimitar una zona protegida. A banda d’aquestes actuacions concretes, el pla també recull la necessitat de senyalitzar que tota la llera d’aquests rius és un Parc d’Interès Natural i prohibir-ne diferents usos, com ara la caça o l’accés motoritzat.

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail

 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail