InformatiuMollet del VallèsMunicipisNotícies

El Consorci de Gallecs farà nous obradors compartits per potenciar l’economia local

Entre els pagesos que fan agricultura ecològica a Gallecs, ja hi ha exemples de diferents projectes que van més enllà del cultiu de cereals o hortalisses i que fan la transformació del producte. Per continuar avançant en aquesta línia, el Consorci de Gallecs preveu posar en marxa obradors compartits durant l’any 2023 amb l’objectiu de potenciar l’economia local a través del producte acabat.

Actualment de les 500 hectàrees de superfície agrària útil, 200 conformen el Parc agroecològic de Gallecs, la resta, es troba en procés de reconversió d’agricultura convencional a ecològica.

Aquesta futura transformació a agricultura ecològica de tota la superfície agrària, però haurà de tenir en compte els canvis climatològics que s’estan produint i que ja estan afectant la producció actual.

Per adaptar-se a les noves condicions climatològiques i evitar així la pèrdua de producció, des del consorci, en col·laboració amb altres entitats, ja s’està fent recerca i estudiant quins nous cultius poden introduir a Gallecs.