El govern espanyol preveu un pla de desconfinament progressiu organitzat en quatre fases diferents

El govern espanyol preveu un pla de desconfinament progressiu organitzat en 4 fases diferents. D’una banda, la fase 0, en la que estem ara i que s’allarga fins al 4 de maig. En aquest període s’estan aprovant mesures per alleujar els efectes del confinament com el fet que els infants ja puguin sortir al carrer o permetre fer esport a l’aire lliure a partir del dos de maig.

Després passaríem a la fase 1, a partir de l’11 de maig, quan el petit comerç ja podria obrir amb limitacions d’aforament. Els restaurants també podrien obrir les terrasses a un terç de l’ocupació.

La següent fase, la dos, que encara no té data, recolliria l’obertura dels locals dels restaurants, els cinemes, els teatres i els espectacles; tot això amb limitacions d’aforament. També es permetria l’obertura dels centres escolars però per fer repàs amb pocs alumnes i per preparar la selectivitat com a principals mesures.

La darrera fase, que tampoc té data però podria estar activa a finals de juny, permetria el trànsit entre províncies i l’activitat comercial sense restriccions. Sí que s’haurien de mantenir, per això, les mesures d’higiene.

Tot plegat, bones notícies pels diferents sectors econòmics del territori. Sobretot pels petits comerciants que portaven tancats des de l’inici de l’estat d’alarma.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail