El món local celebra l’acord contra la pobresa energètica signat entre Endesa i l’administració

La Llei de Pobresa Energètica, aprovada al 2015, prohibeix que les companyies tallin el subministrament elèctric als col·lectius vulnerables. Per aquest motiu, aquestes persones van generant un deute que fins ara no estava estipulat qui l’havia de pagar.

De fet, fa 2 anys, Endesa va reclamar a 200 ajuntaments, entre ells el de Mollet i el de Montornès, que paguessin la meitat d’aquest deute.

A partir d’ara, l’acord marca com quedarà el repartiment del pagament en el cas del Baix Vallès: Endesa assumeix el deute generat entre el 2015 i el 2018. Pel que fa al deute dels anys 2019 i 2020, el 50% l’assumirà Endesa, i l’altre 50% les administracions públiques. D’aquesta part, la Generalitat pagarà el 75% i la Diputació de Barcelona el 25% restant.

Des del 2021 en endavant la repartició també seria a mitges entre Endesa i les administracions. Queda pendent, però, signar un nou conveni que determini com es reparteix el pagament entre la Generalitat i el món local.

Per als Ajuntaments, aquest acord permet treure pressió a les famílies amb menys recursos i, alhora, descarregar als municipis.

Hi ha municipis que creuen que l’acord es queda curt ja que les empreses subministradores segueixen tancant els exercicis amb beneficis i les administracions ja fan altres esforços complementaris.

La intenció de les administracions és que aquest acord sigui un model per la resta de subministradores d’electricitat.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail