El Museu Abelló inaugura la mostra “Coincidències insòlites. Mono i mona. Ramon Casas i l’anís”

Demà s’inaugura al vestíbul del Museu Abelló una petita mostra dels cartells que Ramon Casas va fer per a l’empresa Anís del Mono. Es tracta d’un muntatge conjunt amb el Museu de Badalona que s’emmarca dins del cicle Coincidències insòlites, de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

Aquest és el cartell guanyador del concurs de que va convocat l’any 1897 pel propietari de la fàbrica de l’Anís del Mono. Es obra de Ramon Casas i porta el títol de “Mono y mona”. Ara es pot veure al Museu Abelló en una petita mostra dedicada a aquest artista barceloní, del qual enguany es commemora el 150 aniversari del seu naixement. La mostra forma part de la sèrie de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, Coincidències insòlites.

Entre la seva col•lecció, el Museu Abelló té un esbós original del mico que apareix en alguns dels cartells que Casas va fer per a Anís del Mono. Tot i que entre Abelló i Casas no hi havia cap relació, per el pintor molletà una de les seves passions era el modernisme i per això el Museu compta amb un fons com aquest, amb aquesta ampolla de principis de segle d’Anis del Mono cedida pel Museu de Badalona.