Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

El curs comença amb 69 docents més a la comarca

Els mestres del Baix Vallès preparen a contra rellotge l’arribada dels alumnes. Els docents ho han de tenir tot a punt perquè aquest dilluns s’ompliran de nou les classes. L’avançament del curs ha fet que les tasques que els professors feien habitualment des de la seva tornada de les vacances, l’1 de setembre, fins a l’inici del curs, s’hagi escurçat una setmana i només han tingut dos dies hàbils per preparar la tornada.

L’inici de curs, enguany, també ve marcat pel descontentament dels professors. Tot i que han desconvocat la vaga que tenien prevista pel 7 i 28 de setembre, ja que els sindicats de docents han arribat a un acord amb Departament Educació. La proposta signada comportarà la incorporació de 3.500 professors que permetrà que les plantilles deixin de fer una hora lectiva setmanal per dedicar-se a tasques de coordinació.

A diferència dels dos cursos anteriors, aquest començarà sense cap mesura restrictiva pel que fa a les mesures anticovid. Això sí, molts centres han decidit mantenir-ne algunes, com per exemple, entrades diferenciades o la higiene de mans, que han resultat positives després de l’experiència dels dos anys de pandèmia.