El parc dels Pinetons com a recurs per millorar la recuperació de problemes de salut mental

L’Hospital de Mollet i l’Ajuntament volen potenciar els espais naturals de la ciutat com a tractament per a malalties de salut mental. Fa dos mesos que s’ha impulsat un programa pilot que, de moment, presenta molt bons resultats.

El parc dels Pinetons és un espai que s’ha convertit en un factor més que ajuda a la recuperació dels pacients que estan a l’Hospital de Mollet. L’entorn natural ajuda al benestar emocional i, per això, des de l’Hospital i l’Ajuntament han fet un pas més i el servei de rehabilitació comunitària ha apadrinat el parc. D’aquesta manera, un grup d’una desena de persones d’aquest servei de salut mental de l’hospital fan tasques de manteniment del parc, com treure les males herbes i regar els arbres. Una activitat que els ajuda en la seva recuperació.

Un dia a la setmana, el grup de participació comunitària de l’Hospital surt del centre i fa diferents tasques al parc dels Pinetons. Una proposta que els permet sentir-se partícips del dia a dia a la ciutat.

Ja fa dos mesos i mig que han començat aquesta activitat i la previsió és que sigui una proposta que s’allargui en el temps veient la bona resposta que està tenint.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail