El personal de Coveright es planteja iniciar una vaga indefinida

7 de febrer. Aquesta és la data fixada per l’inici de la vaga de treballadors i treballadores de l’empresa martorellesenca Coveright si no arriben a un acord. La plantilla ha decidit plantar-se davant una nova retallada que la direcció de l’empresa preveu aplicar al personal.

Tot comença l’any 2020, quan la corporació va aplicar l’article 41 de l’Estatut de treballadors, reduint així el salari de la plantilla un 16%. Aquesta decisió va arribar en un moment on la situació de l’empresa es va veure agreujada pels problemes amb els subministraments i la matèria primera.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, però, ha aturat la posada en marxa d’aquest article. Posteriorment a aquesta sentència, Coveright ha decidit aplicar de nou l’article 41, el qual comporta una nova reducció dels salaris, però en aquest cas del 20%. També es pretenen eliminar drets adquirits dels treballadors com l’antiguitat.

Per tal d’evitar que la vaga sigui una realitat, aquest dijous ambdues parts es reuniran per tal d’arribar a un acord. En cas que no fos així dilluns vinent engegaria la protesta.

Coveright és una companyia amb seu a Martorelles que es dedica a l’elaboració de paper per a mobles de fusta, en la qual treballen un total 65 persones.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail