InformatiuMontornès del VallèsMunicipisNotícies

El ple de Montornès aprova un pressupost de reajustament pel 2024

 

El Ple de Montornès ha aprovat aquest dimarts el pressupost municipal de l’any 2024. L’import és de 26.376.000 euros, gairebé un 7% inferior al del 2023. Un 36% de la despesa total va a l’àrea de territori, i un 22,5% va a la d’Acció social.

Segons l’equip de govern la davallada dels comptes municipals de Montornès es deu principalment a una reducció del 9% dels ingressos que rep l’ajuntament en impostos com la plusvàlua o l’ICIO, l’impost sobre les obres. A això, asseguren, cal sumar una pujada generalitzada dels preus com els dels subministraments, materials, interessos bancaris o salaris dels treballadors municipals.

La partida d’inversions del pressupost 2024 és d’1.800.000 euros. Uns diners que aniran destinats bàsicament a la millora d’alguns carrers del municipi com l’Avinguda Mare de Déu de Montserrat. A més, 75.000 aniran per al projecte executiu del Centre de Dia per a la Gent Gran, perquè aquest sigui una realitat l’any 2026. Tots els grups de l’oposició s’han abstingut i han permès així que aquests comptes tirin endavant.

Un altre acord per aprovar aquests pressupostos ha estat la modificació de les bases d’execució del pressupost en relació amb el règim de control de la justificació dels ingressos que reben els grups municipals. A més, hi ha el compromís dels grups municipals d’avançar en transparència i d’elaborar un reglament propi de cara al futur.