El PSC vol reorganitzar el Consell Comarcal per “sortir de números vermells”

Demà es constitueix el Consell Comarcal del Vallès Oriental. El Consell estarà format per 11 consellers d’Esquerra, d’entre els que hi ha l’alcalde de Martorelles Marc Candela i la regidora de Mollet Marina Planellas. El Consell també tindrà 11 consellers del PSC: d’entre els que hi ha la montornesenca Eva Díaz i el paretà Francesc Juzgado. Per Part de Junts per Catalunya hi haurà 6 consellers, entre ells, el regidor de Mollet Joan Daví. En Comú té 2 consellers: Jordi Manils de Montmeló i José Montero de Montornès. Ciutadans té 1 conseller: Manuel Losada de Parets. i la coalició Amunt, vinculada a la CUP, també en té 1. Com vam avançar ahir, la presidència del Consell serà per Junts els dos primers anys i pel PSC els dos següents.

Si parlem de les funcions del Consell Comarcal, l’ens s’encarrega d’engegar diferents programes de suport als Ajuntaments de la comarca. En el darrer mandat, l’òrgan ha iniciat la Taula Vallès Avança, una taula de treball amb els sindicats de la comarca. L’Oficina Comarcal d’habitatge: s’ha creat una oficina d’habitatge per tal de gestionar l’accés a l’habitatge i els ajuts al lloguer. També en termes de Turisme, el consell ha engegat una campanya per promoure el turisme de benestar a la comarca.

El Consell Comarcal es finança a través de la Generalitat, la Diputació de Barcelona i els Ajuntaments. Des del PSC, un dels partits que compartiran la presidència del consell, demanen que el govern català aporti més finançament.

El Consorci de Residus del Vallès Oriental és una de les prioritats del nou equip de govern del Consell Comarcal. Una de les principals actuacions serà canviar el funcionament de l’ens i, fins i tot, el PSC es planteja liquidar l’empresa pública SAVOSA (serveis ambientals del Vallès Oriental) que depèn directament del consorci.

El partit dels socialistes també vol capgirar el sistema de finançament del Consell Comarcal del Vallès Oriental. El PSC troba que l’ens no té la dotació suficient per a dur a terme les tasques que té assignades i per això demanarà al govern de la Generalitat, augmentar-ne la dotació.

 

Notícies relacionades:

Acord entre Junts, PSC i Comuns per presidir el Consell Comarcal
Candela sobre el Consell Comarcal: ‘És un pacte contra Esquerra’