El riu Mogent afectat per una planta invasora molt nociva

Fa uns mesos es va detectar al Riu Mogent una de les espècies invasores més nocives. Es tracta de la planta aquàtica Alternanthera Philoxeroides, originària de l’Amèrica del Sud. Ara la Generalitat ha decidit intervenir per evitar que s’estengui riu avall.
El riu Mogent és l’únic lloc de tota la península on s’ha detectat aquesta espècie invasora en un curs fluvial. I les alarmes han saltat perquè es tracta d’una planta que pot generar un gran impacte en els ecosistemes locals.
La descoberta d’aquesta espècie invasora es va produir per investigadors de la Universitat Autònoma a la riera de Cànoves. Però posteriorment s’han trobat taques d’aquesta planta aquàtica pel riu Mogent, en un recorregut d’un 11 km, fins a arribar a Vilanova del Vallès.

A causa del seu gran potencial de dispersió aigües avall s’ha fet una prova pilot per avaluar la metodologia que s’ha d’emprar per a la seva extracció.

Durant aquest estiu es continuaran les prospeccions per localitzar tots els poblaments de la llera del Mogent i es preveu començar la seva eliminació cap a la tardor.
La planta està inclosa dins el llistat d’espècies exòtiques invasores preocupants per la Unió Europea. I se sospita que ha pogut arribar fins aquí a través de la neteja d’aquaris ornamentals.

 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail