El sector de la restauració del territori es mostra esperançat per poder tornar a obrir aquest dilluns


A partir de dilluns començarà el pla d’obertura a Catalunya. Un pla que està dividit en 4 trams. Si els indicadors són bons, s’anirà avançant cada dues setmanes. El primer tram comença dilluns. Es manté el confinament municipal i el toc de queda, però hi ha canvis importants en la restauració. Els Bars i Restaurants podran obrir les seves terrasses. Això si, entre taules hi haurà d’haver una distància de 2 metres i cada taula tindrà una capacitat màxima per a 4 persones, si no es tracta d’un grup bombolla. L’interior estarà limitat al 30 per cent de l’aforament i haurà d’estar ben ventilat. Bars i restaurants podran obrir de 6 del matí a dos quarts de 9 de la nit.
La Maftuna Jamolouva va obrir aquest bar-cafeteria a Mollet el dia 28 de setembre. Només va poder atendre els clients a la terrassa i a dins del local uns dies. Ara i després de gairebé un mes podrà tornar a atendre els clients tant a l’interior com a l’exterior del seu negoci.

Alguns propietaris de bars i restaurants han optat per fer menjar per emportar o bé repartir a domicilis. Una opció que ara continuaran sobretot als caps de setmana. També aquest tancament per alguns propietaris l’han aprofitat per arranjar els seus locals i pintar. Ara, aprofiten els darrers dies per netejar els locals per començar dilluns els serveis.

Per en contra, alguns restaurants del territori han decidit no obrir en aquest primer tram. Un dels motius és la restricció horària fins a dos quarts de deu del vespre. Per això esperaran fins a la següent fase.

El sector de la restauració considera que era necessari aquesta reobertura especialment perquè aquests dies han de pagar impostos i taxes.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail